A weboldal Google Analytics webstatisztika sütiket használ. Ezáltal tudjuk felmérni, hogy mennyire népszerűek az egyes tartalmaink, és hogy honnét érkeznek a látogatóink. Ennek a használatához az Ön beleegyezése szükséges.

Schwaben • Deutsche Wurzeln im Komitat Wesprim

Pro Cultura Minoritatum Hungariae-díj

Állami elismerésben részesültek!

A Magyarországon élő nemzetiségek kultúrájáért végzett munka legmagasabb fokú állami elismerését, „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díjat adott át az együttesnek dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr és Soltész Miklós államtitkár úr 2019. május 21-én Budapesten.

A díjat olyan Magyarországon élő, vagy működő elismert nemzetiséghez tartozó személyek, szervezetek kaphatják, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvi kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért.

 

Az ünnepélyes díjátadón együttesüket Petres Ákos és Petresné Reiter Andrea művészeti vezetők, Csekényi István Városlőd község polgármestere és Kurucz Gergely táncostársuk képviselte.

A díjátadót követően Ritter Imre országgyűlési képviselő a helyszínen gratulált a fennállásának 55 éves jubileumát idén novemberben ünneplő együttes elismerésre méltó szakmai munkájához, és további sikert kívánt.

Gratulálunk minden jelenlegi és egykori táncosnak, elődeiknek!