A weboldal Google Analytics webstatisztika sütiket használ. Ezáltal tudjuk felmérni, hogy mennyire népszerűek az egyes tartalmaink, és hogy honnét érkeznek a látogatóink. Ennek a használatához az Ön beleegyezése szükséges.

Schwaben • Deutsche Wurzeln im Komitat Wesprim

Pro Cultura Minoritatum Hungariae- jelölés

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tesz közzé a 2019. évi „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” Díjra történő jelölésre.

„Pro Cultura Minoritatum Hungariae” Díj elismerésben olyan Magyarországon élő, vagy működő elismert nemzetiséghez tartozó személyek, szervezetek részesülhetnek, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a Magyarországon élő nemzetiségek körében az anyanyelvi kulturális örökség megtartásáért, fejlesztéséért, s tevékenységükkel hozzájárulnak a Kárpát-medence népeinek együttéléséhez.

A díjjal emlékérem és díszoklevél jár.  A miniszteri elismerés átadására a kulturális sokszínűség, párbeszéd és fejlődés világnapja alkalmából (május 21.) kerül sor.

 

A javaslatokat április 4-ig lehet eljuttatni  egyidejűleg papír- és elektronikus formában a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága Nemzetiségi Főosztályának postai (1357 Budapest, Pf. 6.) és a titkarsag.nf@me.gov.hu e-mail címére. 

A jelöléshez szükséges adatlap elérhető: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/egyhazi-es-nemzetisegi-ugyekert-felelos-allamtitkar/hirek/felhivas-a-pro-cultura-minoritatum-hungariae-2019-a-magyarorszagi-nemzetisegek-kulturalis-tevekenysegeert-adomanyozando-dijra-torteno-jelolesre címen.