A weboldal Google Analytics webstatisztika sütiket használ. Ezáltal tudjuk felmérni, hogy mennyire népszerűek az egyes tartalmaink, és hogy honnét érkeznek a látogatóink. Ennek a használatához az Ön beleegyezése szükséges.

Schwaben • Deutsche Wurzeln im Komitat Wesprim

Úrkút 241 éves

Úrkút 241. születésnapját ünnepelte május 21.-én vasárnap a falu, a névadó kútnál. A programot a Faluvédő és Kulturális Egyesület szervezte. Az egyesület elnöke Somogyi Imréné köszöntötte az egybegyűlteket. Örömét fejezte ki, hogy sokan megtisztelték a rendezvényt, és felidézte a múltat, a sok-sok szellemi és anyagi értéket, melyet az elődeink halmoztak fel. Elmondta, hogy ezen értékek miatt is kell megünnepelnünk a település születésnapját, megbecsülve a múltat és egy szebb holnapért munkálkodni. Fülöp Zoltánné polgármester köszöntőjében szintén felelevenítette a múltat, amely előtt érdemes fejet hajtani.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a térség országgyűlési képviselője Ovádi Péter, aki elmondta, hogy a mai nap a közösség erejének ünnepe, hiszen Úrkút egy összetartó közösség.

A köszöntőbeszédek után kezdődött a kulturális program. A műsorban fellépett a nemzetiségi Asszonykórus, a nemzetiségi Tánccsoport, az óvoda egy csoportja, és az iskola tánccsoportja, műsorukkal felidézték a falu sváb hagyományait. Novák Lea sváb dialektusban adott elő egy vidám történetet, majd az Acro Dance tánccsoport lépett fel. A végén pedig Burucs László, Úrkútról írt saját szerzeményét hallhattuk gitárkísérettel. A műsor után beszélgetéssel, énekkel, tánccal folytatódott a délután.

Köszönjük a beszámolót és a képeket Kardos Antalnénak, az NNÖ elnökének!